Tuesday, December 8, 2009

Am I?

Am I obsessed with you?
I do my best not to want you,
but I do all the time,
I do all the time.




I'm so sorry I just had to wake you up,
I feel so lonely by myself.




Obsessed am I?

Tuesday, November 17, 2009

Saya Janji

"Saya janji, saya tak akan buat perkara yang tak senonoh lagi lepas tgk 2012, ana promise, Haifa leklik" Haifa Wehbe







Aku tension dengan sikap pemandu kereta yang tak sedar diri. Suka suki sahaja bawak lembap2 macam mak minah g pasar malam. Bawak macam nak dating dengan Siti Nurhaliza, bawak keta lembap macam tgh melayan steamboat. Lepas tu aku tension gila dengan orang yang bawak kereta bila kita nak potong dia laju, then bila kita belakang dia, dia bawak super slow, aku ingat esok aku nak beli kereta kebal, kasi langgar saja dengan orang2 yang perangai macam ni. Yang aku lagi sakit hati kalau dia nak berhenti tanak letak signal. Nasib aku ni baik, kalau aku tak baik, mesti aku dah kasi bontot keta dia kemek2 sikit. Nasib baik aku tak suka cium bontot orang guna mulut. So, kepada semua pemandu2 di luar sana, AWAS ye. Lepas ni aku kasi langgar je.

Tapi uols semua jangan risau, sebaik sahaja aku tgk cerita 2012 ni nanti, aku akan tobat nasuha, dan aku minta Yang Maha Esa sahaja memberi petunjuk hidayah kepada korang2 pemandu Malaysia yang tak sopan ni. Amin.

Sunday, November 8, 2009

Hadiah yang aku terima tetapi aku masih tak boleh nak menggunakannya.

Aku selalu dapat hadiah, dulu2 kala. Of coz la dari kawan2 sekolah. Ada gak dari family. But usually, kalau aku simpan hadiah tu, means that hadiah tu sangat memberikan impak dan makna yang mendalam dalam hidup aku. Waa~ tetiba speechless. Certain of hadiah ada la yang dah ke tong sampah dan sebagainya tapi hadiah2 yang bangang la, contoh hadiah patung sami budhha perut buncit dengan alat penimbang dikaki patung tersebut. So, hari yang aku terima tu, aku hempas ke bawah, purposely. Opps. Sorry, makcik. Lain kali bagi la lagi hadiah mengarut tuh. Aku lempar kat muka pulak nanti. Hahahaha.

Okay, lestat the hunts;

1st, ni hadiah pemberian Ekha. I love this one sebab dia ada bunyi2. Hahaha. Still in that box. Sayang sekali nak menggunakannya.


Kumpulan segala Keychain2 yang diterima. Thanks semuanya.


Hadiah daripada Ellyia. Thanks beb.


Pen gergasi. Sumpah aku lupa dari siapa.


This one daripada my lovely one Miss Hafilah Hanafi. Saya sangat sayang ini sehinggakan saya tak mampu nak menulis di dalamnya.


Besday wish card dari Ekha. Ayat kat dalam memang power beb. Sumpah syahdu. Thanks Ekha.


Kiri dari Taufik (kalau x silap), kanan dari Halwani. Thanksss. Muaxx.


Okay, aku ada byk sangat hadiah macam ni. Yang ni dari Ekha maybe.


Yang ini dari Taufiq.


Yang ini aku lupa dari sapa. Dari Amira rasanya.


Special prize dari kazen aku.

I love this one very very so very very much. Hadiah harijadi dari Faiz. Dari Singapore lagi hadiah ni tau.


Hadiah ini adalah Poskad Museum Johor actually. Aku dah bukak masa tu, then aku sampul semula. Then bila aku nak bukak balik, kertas dia dah macam melekat dengan poskad tu. So aku rasa baik aku biarkan je. Ni hadiah harijadi pemberian Hidayah Sulaiman.


Sumpah aku lupa ni hadiah dari sape.


Sangat comel kan pemberian Fadhilah ni.


Ini adalah side prize kat Burger King pemberian Aisyah.


Aku sayang yang ni, hadiah pemberian Tipah. ILY.



Last but not least. Hadiah ni banyak memberikan kenangan dan impak percintaan pertama dalam hidup aku. Hadiah ini adalah pemberian Sakinah masa kami berumur 13 tahun dahulu. Huhuh. Waaaaaaaaaaa~ tetiba feeling Ayat-Ayat Cinta gitu.

Kepada semua hadiah2, eh kepada semua orang yang telah memberi hadiah, saya ucapkan gazilion terima kasih. Semoga anda dimurahkan rezeki dan dikahwinkan dengan orang yang baik2 serta kaya-raya. Amin.

Okaylah, aku rasa dah cukup pening enteri aku ni. Sekian.

Saturday, October 24, 2009

Kasihnya Ibu

OMG, why this song is so emotional and tearful? Huhuhu. Tsk Tsk Tsk. Ive started to cry since the first verse of this song. Huhu. Serius beb, lagu ini sangat syahdu dan sedih. Tetiba rasa macam nak peluk cium mak aku sekarang. Huhu.



Actually, aku tak pernah pun berasa minat kepada Kak Pah kita ni, but i do like some of her songs la. Some of them really nice and joy such as Hapuslah Airmata, Terbang Helang and bla bla bla. See, I only knew her song that sang by Akademi Fantasia contestants. But, after all. Her voice is so nice, so powerful and never the less. She's the living legend. Same goes with Jamal Abdillah.



Lagu Kasihnya Ibu ni telah dinyanyikan oleh beberapa penyanyi lain juga lah, tetapi yang beri impak paling "boom boom pow" adalah Jamal Abdillah. Meremang wei semua bulu bila part2 dia tarik2 part tinggi tuh. Fuhh~. But, actually there are the strenght in the song already so plus with the powerful vocal by these legends can create that song sound beautifully and perfect. When i tell you it's perfect, so it it so so so perfect. Saya nak karaoke lagu itu nanti. Im dying for that song. And still crying when that song was on. Huhu. So, I believe banyak lagu yang meletakkan kekuatan pada melodi but especially the lyrics la. Lyrics can be anything but to find the most synchronize with the song is hard to find one. Lagi2 zaman2 sekarang ni bahasa Melayu dah jadi macam rojak petis. (Wei, Abdul. Kau tapayah cakap orang. Kau pun sama je rojak petis). Hahahaha. Sangat emotional. Okay, aku nak cari lirik dia dan terus hafal okay.




ps. Bila aku sedih dan rasa macam sayu sayang kat mak aku rasa macam nak pergi makan kek kat Secret je. Huhuhu. Jom2.

Thursday, October 8, 2009

Burung apa? Burung Nuri.

Alhamdulillah. Hari ini dah masuk hari kedua aku bekerja di Nuri Education Centre, Nuri Headquarters yang terletak di Taman Perling. Aku bekerja sebagai "Graphic Designer" di situ. Akhirnya, segala pembelajaran aku putuskan dengan permulaan karier di situ. I hope i will stay long in there.

Teman2 tempat kerja adalah sangat friendly tetapi mereka semua sudah berkeluarga. Waakakakak. So, I guess Im the youngest one di situ la. Actually, aku adalah mengantuk okay. Sebab kena bangun pagi sangat dan tidur di waktu yang lewat. Muahahaha. Walaubagaimanapun, aku mesti menjalankan tanggungjawab ini dengan baik supaya aku boleh cepat dapat promotion dan naik gaji. Yay.

Ikutkan hati, ada banyak lagi yang aku nak kongsikan bersama, tetapi aku sangat mengantuk dan memerlukan tidur sejam dua. Aku akhiri dengan pantun.



......
......
......
Sekian.....

Hah, sama kan bait2 di belakang tu. Okay. Bye.

ps.Hari ini aku telah menunjukkan perangai kurang sopan dengan bertanya, "Kenapa tak boleh nak install YM eh kat komputer saya ni?" kepada senior di situ, Head of Operation dan juga CEO. Hahahha. Kogile Wafi?

Tuesday, September 22, 2009

Gambar Raya

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Finally, dah habis edit jugak gambar raya aku sekeluarga. Aku tengok semua orang makin beriya-iya nak post gambar raya diorang. Dan aku sangat jeles okeyh. So, semalam aku decide nak edit semua gambar raya. Alhadulillah semuanya siap dengan amat baik sekali. So, aku dah post dekat blog satu lagi tuh, kalau korang nak tengok gambar-gambar tu, sila klik kat gambar bawah ni okay.


Ekceli, tahun ni gambar adalah okay2 sahaja since tak semua family ada sebab dorang beraya rumah mertua and ada cousin2 yang terpaksa bekerja. Jadi, sedikit frustrated la. Tapi tak apa, sebab gambar yang diambil adalah well done. Muahahaha.

If you guys craving for more pictures, please view my official blog at

http://blogditemui.blogspot.com

or simply click the picture above.


Jangan lupa, blogditemui.blogspot.com okeyhh.

ps. Jangan lupa tau. Muahhhhhhhhh.

Tuesday, September 15, 2009

Harrock on Isnin

Isnin yang suci. Memang perfect kalau nak berbuka puasa dengan ala-ala sempoi kan. Memang relax gila. Hehe. Dah janji actually nak berbuka dengan abang2 dan kakak2 aku. Tapi accept for Wani, dia terpaksa OT. Huhuh. So, yang berturut serta hanyalah, Aisyah, Fendi, Din dan Fahmy (one of my junior walaupun lebih berusia dari aku). Muda lagi sangat kan aku?

Kebetulan tidak bawa Wafau (my DSLR), jadi terpaksa menggunakan kamera 2MP. Huhu. Tapi tak apalah kan, selagi ia boleh dicapture bersama untuk dijadikan kenang kenangan masa depan. Yayyyyyyyy.

Muka tension tengah mengadap makanan.


Aisyah membebel bagai.

Bergambar dengan Fendy. (seperti biasa, penulis adalah malu bergambar)


Ini adalah Main course aku. Nasi Ayam Goreng Sos Thai. Marveles.


Nasi Ayam Penyek / Penyet. Kalau nak panggil Nasi Kelepet boleh? Ini Din punya. Gila aku nak makan dua?


Air Kelapa.


Ayam Percik. Din belanja. Sodappppp.


Ikan Pari Bakar. Din belanja juga. Lagi sedapppppp.

Biasalah, kalau orang belanja memang semuanya sedap. Hahaha. Okay, itu sahaja perbincangan topik juadah berbuka pada hari ini.

Btw, lagi beberapa hari je lagi untuk berhari raya. Adalah saya tidak sangat sabar okay.




ps. Jangan main mercun. Main fb je ok.

Thai Tomyam on Ahad

Kalau korang check out kedua2 blog aku, blog ini dan blog Blogditemui, korang akan dapati bahawasanya telah ada entri baru post2 gambar "Berhari Raya" konsepnya. So, memang tidak salah lagi, Ahad lepas, aku, Miss Fiela, Kak Mai, Kak Fad dan Kak Ina telah menjalani satu sesi fotoshoot. Tema adalah Hari Raya. Tetapi aku sorang je fotografer, yang lenglain adalah model sahaja. Kalau korang nak tgk hasil2 titik peluh aku tu, sila sahaja ke link yang telah dilampirkan. Hekhekhek.

Sesi fotoshoot bermula jam 4 ptg dan tamat pada 5.30 ptg. So, destinasi seterusnya adalah port untuk berbuka puasa. Cari punya cari akhirnya Bangkok Tomyam yang berlokasi di Danga Festive Street Mall telah menjadi pilihan. Dah la aku memang craving gila nak makan mende ni sejak berbulan lepas. So, kembali mengidam. Menu pada hari itu adalah, Tomyam (alamak, dah nama kedai pun kedai Tomyam kan, takkan nak order Laksa Johor pulak).

This is my main course. Sedap. Tomyam Thai yang sangat marveles. Wahhhhhhhh~


Kak Ina dan Kak Mai. Muka penuh penghayatan.


Ni lagilah. Kak Fad lebih memahami.


Okay, masa ni apek ni tetiba nak interfame. Siap cakap "hey u, mesti amik gambar I okay".

Maaf, gambar pemilik blog tidak disiarkan kerana, saya kan pemalu orang nya. Dah la hati tisu, pemalu pulak tu. Hekhekhek. Bukan ape, saja je nak kasi blog ni lebih exclusive. Mana tahu esok lusa boleh challenge Kak Tijah ke. Hehehe. *Berangan la kau Wafi.



ps. Sawadeekap krap kun kap.

Saturday, September 12, 2009

Anna Maria di TV3

Korang ada tengok Cerekarama kat TV3 tak yang selalu disiarkan pada hari Sabtu jam 10 malam?

Nak dijadikan cerita, aku ini bukanlah peminat setia cerita2 Melayu tempatan unless kalau cerita tu comel dan karennnnnnnnnnnnn. So, today i've settle with cerita "Anna Maria". It's about pasangan suami isteri yang sudah berkahwin tetapi merahsiakan perkahwinan mereka daripada ibu si suami. Nak dijadikan cerita, si ibu suami merupakan ala-ala supernova queen control terhadap anak dia. So, everything she said must be fulfilled by her children. So, ada byk perkara yang berlaku sehingga si anak itu tadi terpaksa berpindah kembali ke rumah ibunya. Tetapi bagaimana beliau hendak membawa isterinya sekali sedangkan ibunya tidak tahu bahawa dia sudah berkahwin. Okay, takkan saya nak reveal keseluruh cerita dalam satu blog kan. Hekhekhek.

So, kalau korang tak sempat tgk, korang boleh tunggu torrent ke, youtube ke, atau Tv3.com untuk menonton cerita ini.

All i wanna say is, cerita ini sangat cute dan bikin kami sekeluarga ketawa terbahak2. Well, this is something creative di dalam industri filem Malaysia. Cerita macam inilah yang menjadi sebutan ramai. Cerita-cerita yang penuh matlamat, comel dan ceria. Cerita yang bikin orang tidak bosan langsung. And you dont even want to move your seat.

A little review, "elegant, sexy and cute" telefilm of all time.

Sumpah, saya tidak bohong. Abdul Wafi ni dah la susah nak tengok cerita Melayu. So, kalau saya bilang cerita itu best, memang best la maksudnya. Tetapi jika korang tak suka tengok cerita Melayu, jangan salahkan Abdul Wafi okay. Hehehe. Sekian.

ps. Oww, comel gila.

Monday, June 1, 2009

Wafi is Presenting

Cik Hafilah Hanafi. My first official photoshoot. Please click on the picture to reveal the story. It's the whole new world. Break the leg, and enjoy.

Please click the picture


Saturday, May 16, 2009

Art Exhibition : Advertising 2

Assalamualaikum. Grand Art Show of my class was held on last 13 May till 15 May. It was our final presentation of Advertising 2 subject. And it was totally awesome and great. I was presenting One Drop Perfumes as my client and Alhamdulillah Ive got a good response unless for certain part of the presentation. Besides the Art Show, we also doing side Graphic Corner such as bookmark and postcard. And the collection will be keep in the club fund. It recieved fully support by all the college staffs and students and not to forget, Mr Jebat (one of the cool photographer) also drop by at our Art Show. It was cool. I just met him for the first time and i knew he is cool.

Miss Fiela and I. (Ms Fiela is a great instructor of all time)

Myself on presentation day.

Again. Why i chose to wear those baju melayu? Because ive found that Baju Melayu is a formal traditional wear. So, keep in mind that baju melayu also formal attire okay.

Presenters and the Instructor (some of them)

Me and my presentation items. Cool aite?

This is Ayu and her PI (Presentation Items).All in black. Cool.

This is Ita and her PI. Also cool.

Ayu and again with my PI. Super cool.

This is my maid and I. We are both cool.

My best mates. Lagi la cool kan. Main ambil2 gambar.


That's all i can tell about the art show. I used to type all them along but now, "picture speaks louder than words."

ps. So so what? Im still a rock star. Cant wait for Diploma Show on June.

Thursday, March 12, 2009

Kucing Yang Kelakar

Taraaaaaa. Actually, memang enteri kali ni tak ada kaitan langsung dengan kucing sebab ape? Sebab aku la kucing dia. Hahaha. Lagi pun aku punya sukalah, sebab ni blog sape?

Man Belon yang punya. Hahaha.

Aiseymen, actually,

baru je melawat blog Puan Cokolat. Enteri beliau berkenaan nuffnang la. So aku pun rasa aku dah lama tak bukak mende tu, sekali :

Hamek kau, ini dia yang keluar. Tapi aku banggalah, sebab adik-adik yang nak cari petua cara memilih kawan harus melayari blog akulah. Sebab aku ni memang poyo. So, aku selalu letak petua dan mengapa kita harus pilih kawan-kawan ye adik-adik. Kemudian, tetiba, aku jadi YDP MPP yang sepatutnya yang jadi adalah I-e-e.. eh, siapa-siapa jelah. Then, comfirm peminat Aweera dah jeles kat aku. Kemudian, kalau nak cari porno pon boleh cari aku kan. Hahaha. Seterusnya, Roost Juice Bar pula umpama macam aku dah pergi la tempat tu. Actually aku asik dengar je pasal tempat tu. Belum ada chance nak menerokai sendiri lagi.


Haha. Korang dah ada nuffnang x? Kalau tak ada, silalah buat.

Kepada kak cok. Sorry la kali ini enteri saya related sikit ngan enteri Puan Cok.

Kepada Nuffnang, I love you so much.