Tuesday, December 8, 2009

Am I?

Am I obsessed with you?
I do my best not to want you,
but I do all the time,
I do all the time.




I'm so sorry I just had to wake you up,
I feel so lonely by myself.




Obsessed am I?

Tuesday, November 17, 2009

Saya Janji

"Saya janji, saya tak akan buat perkara yang tak senonoh lagi lepas tgk 2012, ana promise, Haifa leklik" Haifa Wehbe







Aku tension dengan sikap pemandu kereta yang tak sedar diri. Suka suki sahaja bawak lembap2 macam mak minah g pasar malam. Bawak macam nak dating dengan Siti Nurhaliza, bawak keta lembap macam tgh melayan steamboat. Lepas tu aku tension gila dengan orang yang bawak kereta bila kita nak potong dia laju, then bila kita belakang dia, dia bawak super slow, aku ingat esok aku nak beli kereta kebal, kasi langgar saja dengan orang2 yang perangai macam ni. Yang aku lagi sakit hati kalau dia nak berhenti tanak letak signal. Nasib aku ni baik, kalau aku tak baik, mesti aku dah kasi bontot keta dia kemek2 sikit. Nasib baik aku tak suka cium bontot orang guna mulut. So, kepada semua pemandu2 di luar sana, AWAS ye. Lepas ni aku kasi langgar je.

Tapi uols semua jangan risau, sebaik sahaja aku tgk cerita 2012 ni nanti, aku akan tobat nasuha, dan aku minta Yang Maha Esa sahaja memberi petunjuk hidayah kepada korang2 pemandu Malaysia yang tak sopan ni. Amin.

Saturday, October 24, 2009

Kasihnya Ibu

OMG, why this song is so emotional and tearful? Huhuhu. Tsk Tsk Tsk. Ive started to cry since the first verse of this song. Huhu. Serius beb, lagu ini sangat syahdu dan sedih. Tetiba rasa macam nak peluk cium mak aku sekarang. Huhu.



Actually, aku tak pernah pun berasa minat kepada Kak Pah kita ni, but i do like some of her songs la. Some of them really nice and joy such as Hapuslah Airmata, Terbang Helang and bla bla bla. See, I only knew her song that sang by Akademi Fantasia contestants. But, after all. Her voice is so nice, so powerful and never the less. She's the living legend. Same goes with Jamal Abdillah.



Lagu Kasihnya Ibu ni telah dinyanyikan oleh beberapa penyanyi lain juga lah, tetapi yang beri impak paling "boom boom pow" adalah Jamal Abdillah. Meremang wei semua bulu bila part2 dia tarik2 part tinggi tuh. Fuhh~. But, actually there are the strenght in the song already so plus with the powerful vocal by these legends can create that song sound beautifully and perfect. When i tell you it's perfect, so it it so so so perfect. Saya nak karaoke lagu itu nanti. Im dying for that song. And still crying when that song was on. Huhu. So, I believe banyak lagu yang meletakkan kekuatan pada melodi but especially the lyrics la. Lyrics can be anything but to find the most synchronize with the song is hard to find one. Lagi2 zaman2 sekarang ni bahasa Melayu dah jadi macam rojak petis. (Wei, Abdul. Kau tapayah cakap orang. Kau pun sama je rojak petis). Hahahaha. Sangat emotional. Okay, aku nak cari lirik dia dan terus hafal okay.




ps. Bila aku sedih dan rasa macam sayu sayang kat mak aku rasa macam nak pergi makan kek kat Secret je. Huhuhu. Jom2.

Thursday, October 8, 2009

Burung apa? Burung Nuri.

Alhamdulillah. Hari ini dah masuk hari kedua aku bekerja di Nuri Education Centre, Nuri Headquarters yang terletak di Taman Perling. Aku bekerja sebagai "Graphic Designer" di situ. Akhirnya, segala pembelajaran aku putuskan dengan permulaan karier di situ. I hope i will stay long in there.

Teman2 tempat kerja adalah sangat friendly tetapi mereka semua sudah berkeluarga. Waakakakak. So, I guess Im the youngest one di situ la. Actually, aku adalah mengantuk okay. Sebab kena bangun pagi sangat dan tidur di waktu yang lewat. Muahahaha. Walaubagaimanapun, aku mesti menjalankan tanggungjawab ini dengan baik supaya aku boleh cepat dapat promotion dan naik gaji. Yay.

Ikutkan hati, ada banyak lagi yang aku nak kongsikan bersama, tetapi aku sangat mengantuk dan memerlukan tidur sejam dua. Aku akhiri dengan pantun.



......
......
......
Sekian.....

Hah, sama kan bait2 di belakang tu. Okay. Bye.

ps.Hari ini aku telah menunjukkan perangai kurang sopan dengan bertanya, "Kenapa tak boleh nak install YM eh kat komputer saya ni?" kepada senior di situ, Head of Operation dan juga CEO. Hahahha. Kogile Wafi?

Tuesday, September 22, 2009

Gambar Raya

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Finally, dah habis edit jugak gambar raya aku sekeluarga. Aku tengok semua orang makin beriya-iya nak post gambar raya diorang. Dan aku sangat jeles okeyh. So, semalam aku decide nak edit semua gambar raya. Alhadulillah semuanya siap dengan amat baik sekali. So, aku dah post dekat blog satu lagi tuh, kalau korang nak tengok gambar-gambar tu, sila klik kat gambar bawah ni okay.


Ekceli, tahun ni gambar adalah okay2 sahaja since tak semua family ada sebab dorang beraya rumah mertua and ada cousin2 yang terpaksa bekerja. Jadi, sedikit frustrated la. Tapi tak apa, sebab gambar yang diambil adalah well done. Muahahaha.

Saturday, September 12, 2009

Anna Maria di TV3

Korang ada tengok Cerekarama kat TV3 tak yang selalu disiarkan pada hari Sabtu jam 10 malam?

Nak dijadikan cerita, aku ini bukanlah peminat setia cerita2 Melayu tempatan unless kalau cerita tu comel dan karennnnnnnnnnnnn. So, today i've settle with cerita "Anna Maria". It's about pasangan suami isteri yang sudah berkahwin tetapi merahsiakan perkahwinan mereka daripada ibu si suami. Nak dijadikan cerita, si ibu suami merupakan ala-ala supernova queen control terhadap anak dia. So, everything she said must be fulfilled by her children. So, ada byk perkara yang berlaku sehingga si anak itu tadi terpaksa berpindah kembali ke rumah ibunya. Tetapi bagaimana beliau hendak membawa isterinya sekali sedangkan ibunya tidak tahu bahawa dia sudah berkahwin. Okay, takkan saya nak reveal keseluruh cerita dalam satu blog kan. Hekhekhek.

So, kalau korang tak sempat tgk, korang boleh tunggu torrent ke, youtube ke, atau Tv3.com untuk menonton cerita ini.

All i wanna say is, cerita ini sangat cute dan bikin kami sekeluarga ketawa terbahak2. Well, this is something creative di dalam industri filem Malaysia. Cerita macam inilah yang menjadi sebutan ramai. Cerita-cerita yang penuh matlamat, comel dan ceria. Cerita yang bikin orang tidak bosan langsung. And you dont even want to move your seat.

A little review, "elegant, sexy and cute" telefilm of all time.

Sumpah, saya tidak bohong. Abdul Wafi ni dah la susah nak tengok cerita Melayu. So, kalau saya bilang cerita itu best, memang best la maksudnya. Tetapi jika korang tak suka tengok cerita Melayu, jangan salahkan Abdul Wafi okay. Hehehe. Sekian.

ps. Oww, comel gila.