Tuesday, September 22, 2009

Gambar Raya

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Finally, dah habis edit jugak gambar raya aku sekeluarga. Aku tengok semua orang makin beriya-iya nak post gambar raya diorang. Dan aku sangat jeles okeyh. So, semalam aku decide nak edit semua gambar raya. Alhadulillah semuanya siap dengan amat baik sekali. So, aku dah post dekat blog satu lagi tuh, kalau korang nak tengok gambar-gambar tu, sila klik kat gambar bawah ni okay.


Ekceli, tahun ni gambar adalah okay2 sahaja since tak semua family ada sebab dorang beraya rumah mertua and ada cousin2 yang terpaksa bekerja. Jadi, sedikit frustrated la. Tapi tak apa, sebab gambar yang diambil adalah well done. Muahahaha.

Saturday, September 12, 2009

Anna Maria di TV3

Korang ada tengok Cerekarama kat TV3 tak yang selalu disiarkan pada hari Sabtu jam 10 malam?

Nak dijadikan cerita, aku ini bukanlah peminat setia cerita2 Melayu tempatan unless kalau cerita tu comel dan karennnnnnnnnnnnn. So, today i've settle with cerita "Anna Maria". It's about pasangan suami isteri yang sudah berkahwin tetapi merahsiakan perkahwinan mereka daripada ibu si suami. Nak dijadikan cerita, si ibu suami merupakan ala-ala supernova queen control terhadap anak dia. So, everything she said must be fulfilled by her children. So, ada byk perkara yang berlaku sehingga si anak itu tadi terpaksa berpindah kembali ke rumah ibunya. Tetapi bagaimana beliau hendak membawa isterinya sekali sedangkan ibunya tidak tahu bahawa dia sudah berkahwin. Okay, takkan saya nak reveal keseluruh cerita dalam satu blog kan. Hekhekhek.

So, kalau korang tak sempat tgk, korang boleh tunggu torrent ke, youtube ke, atau Tv3.com untuk menonton cerita ini.

All i wanna say is, cerita ini sangat cute dan bikin kami sekeluarga ketawa terbahak2. Well, this is something creative di dalam industri filem Malaysia. Cerita macam inilah yang menjadi sebutan ramai. Cerita-cerita yang penuh matlamat, comel dan ceria. Cerita yang bikin orang tidak bosan langsung. And you dont even want to move your seat.

A little review, "elegant, sexy and cute" telefilm of all time.

Sumpah, saya tidak bohong. Abdul Wafi ni dah la susah nak tengok cerita Melayu. So, kalau saya bilang cerita itu best, memang best la maksudnya. Tetapi jika korang tak suka tengok cerita Melayu, jangan salahkan Abdul Wafi okay. Hehehe. Sekian.

ps. Oww, comel gila.