Tuesday, September 22, 2009

Gambar Raya

Assalamualaikum dan Salam sejahtera. Finally, dah habis edit jugak gambar raya aku sekeluarga. Aku tengok semua orang makin beriya-iya nak post gambar raya diorang. Dan aku sangat jeles okeyh. So, semalam aku decide nak edit semua gambar raya. Alhadulillah semuanya siap dengan amat baik sekali. So, aku dah post dekat blog satu lagi tuh, kalau korang nak tengok gambar-gambar tu, sila klik kat gambar bawah ni okay.


Ekceli, tahun ni gambar adalah okay2 sahaja since tak semua family ada sebab dorang beraya rumah mertua and ada cousin2 yang terpaksa bekerja. Jadi, sedikit frustrated la. Tapi tak apa, sebab gambar yang diambil adalah well done. Muahahaha.

If you guys craving for more pictures, please view my official blog at

http://blogditemui.blogspot.com

or simply click the picture above.


Jangan lupa, blogditemui.blogspot.com okeyhh.

ps. Jangan lupa tau. Muahhhhhhhhh.

Tuesday, September 15, 2009

Harrock on Isnin

Isnin yang suci. Memang perfect kalau nak berbuka puasa dengan ala-ala sempoi kan. Memang relax gila. Hehe. Dah janji actually nak berbuka dengan abang2 dan kakak2 aku. Tapi accept for Wani, dia terpaksa OT. Huhuh. So, yang berturut serta hanyalah, Aisyah, Fendi, Din dan Fahmy (one of my junior walaupun lebih berusia dari aku). Muda lagi sangat kan aku?

Kebetulan tidak bawa Wafau (my DSLR), jadi terpaksa menggunakan kamera 2MP. Huhu. Tapi tak apalah kan, selagi ia boleh dicapture bersama untuk dijadikan kenang kenangan masa depan. Yayyyyyyyy.

Muka tension tengah mengadap makanan.


Aisyah membebel bagai.

Bergambar dengan Fendy. (seperti biasa, penulis adalah malu bergambar)


Ini adalah Main course aku. Nasi Ayam Goreng Sos Thai. Marveles.


Nasi Ayam Penyek / Penyet. Kalau nak panggil Nasi Kelepet boleh? Ini Din punya. Gila aku nak makan dua?


Air Kelapa.


Ayam Percik. Din belanja. Sodappppp.


Ikan Pari Bakar. Din belanja juga. Lagi sedapppppp.

Biasalah, kalau orang belanja memang semuanya sedap. Hahaha. Okay, itu sahaja perbincangan topik juadah berbuka pada hari ini.

Btw, lagi beberapa hari je lagi untuk berhari raya. Adalah saya tidak sangat sabar okay.




ps. Jangan main mercun. Main fb je ok.

Thai Tomyam on Ahad

Kalau korang check out kedua2 blog aku, blog ini dan blog Blogditemui, korang akan dapati bahawasanya telah ada entri baru post2 gambar "Berhari Raya" konsepnya. So, memang tidak salah lagi, Ahad lepas, aku, Miss Fiela, Kak Mai, Kak Fad dan Kak Ina telah menjalani satu sesi fotoshoot. Tema adalah Hari Raya. Tetapi aku sorang je fotografer, yang lenglain adalah model sahaja. Kalau korang nak tgk hasil2 titik peluh aku tu, sila sahaja ke link yang telah dilampirkan. Hekhekhek.

Sesi fotoshoot bermula jam 4 ptg dan tamat pada 5.30 ptg. So, destinasi seterusnya adalah port untuk berbuka puasa. Cari punya cari akhirnya Bangkok Tomyam yang berlokasi di Danga Festive Street Mall telah menjadi pilihan. Dah la aku memang craving gila nak makan mende ni sejak berbulan lepas. So, kembali mengidam. Menu pada hari itu adalah, Tomyam (alamak, dah nama kedai pun kedai Tomyam kan, takkan nak order Laksa Johor pulak).

This is my main course. Sedap. Tomyam Thai yang sangat marveles. Wahhhhhhhh~


Kak Ina dan Kak Mai. Muka penuh penghayatan.


Ni lagilah. Kak Fad lebih memahami.


Okay, masa ni apek ni tetiba nak interfame. Siap cakap "hey u, mesti amik gambar I okay".

Maaf, gambar pemilik blog tidak disiarkan kerana, saya kan pemalu orang nya. Dah la hati tisu, pemalu pulak tu. Hekhekhek. Bukan ape, saja je nak kasi blog ni lebih exclusive. Mana tahu esok lusa boleh challenge Kak Tijah ke. Hehehe. *Berangan la kau Wafi.



ps. Sawadeekap krap kun kap.

Saturday, September 12, 2009

Anna Maria di TV3

Korang ada tengok Cerekarama kat TV3 tak yang selalu disiarkan pada hari Sabtu jam 10 malam?

Nak dijadikan cerita, aku ini bukanlah peminat setia cerita2 Melayu tempatan unless kalau cerita tu comel dan karennnnnnnnnnnnn. So, today i've settle with cerita "Anna Maria". It's about pasangan suami isteri yang sudah berkahwin tetapi merahsiakan perkahwinan mereka daripada ibu si suami. Nak dijadikan cerita, si ibu suami merupakan ala-ala supernova queen control terhadap anak dia. So, everything she said must be fulfilled by her children. So, ada byk perkara yang berlaku sehingga si anak itu tadi terpaksa berpindah kembali ke rumah ibunya. Tetapi bagaimana beliau hendak membawa isterinya sekali sedangkan ibunya tidak tahu bahawa dia sudah berkahwin. Okay, takkan saya nak reveal keseluruh cerita dalam satu blog kan. Hekhekhek.

So, kalau korang tak sempat tgk, korang boleh tunggu torrent ke, youtube ke, atau Tv3.com untuk menonton cerita ini.

All i wanna say is, cerita ini sangat cute dan bikin kami sekeluarga ketawa terbahak2. Well, this is something creative di dalam industri filem Malaysia. Cerita macam inilah yang menjadi sebutan ramai. Cerita-cerita yang penuh matlamat, comel dan ceria. Cerita yang bikin orang tidak bosan langsung. And you dont even want to move your seat.

A little review, "elegant, sexy and cute" telefilm of all time.

Sumpah, saya tidak bohong. Abdul Wafi ni dah la susah nak tengok cerita Melayu. So, kalau saya bilang cerita itu best, memang best la maksudnya. Tetapi jika korang tak suka tengok cerita Melayu, jangan salahkan Abdul Wafi okay. Hehehe. Sekian.

ps. Oww, comel gila.