Tuesday, November 17, 2009

Saya Janji

"Saya janji, saya tak akan buat perkara yang tak senonoh lagi lepas tgk 2012, ana promise, Haifa leklik" Haifa Wehbe







Aku tension dengan sikap pemandu kereta yang tak sedar diri. Suka suki sahaja bawak lembap2 macam mak minah g pasar malam. Bawak macam nak dating dengan Siti Nurhaliza, bawak keta lembap macam tgh melayan steamboat. Lepas tu aku tension gila dengan orang yang bawak kereta bila kita nak potong dia laju, then bila kita belakang dia, dia bawak super slow, aku ingat esok aku nak beli kereta kebal, kasi langgar saja dengan orang2 yang perangai macam ni. Yang aku lagi sakit hati kalau dia nak berhenti tanak letak signal. Nasib aku ni baik, kalau aku tak baik, mesti aku dah kasi bontot keta dia kemek2 sikit. Nasib baik aku tak suka cium bontot orang guna mulut. So, kepada semua pemandu2 di luar sana, AWAS ye. Lepas ni aku kasi langgar je.

Tapi uols semua jangan risau, sebaik sahaja aku tgk cerita 2012 ni nanti, aku akan tobat nasuha, dan aku minta Yang Maha Esa sahaja memberi petunjuk hidayah kepada korang2 pemandu Malaysia yang tak sopan ni. Amin.

Sunday, November 8, 2009

Hadiah yang aku terima tetapi aku masih tak boleh nak menggunakannya.

Aku selalu dapat hadiah, dulu2 kala. Of coz la dari kawan2 sekolah. Ada gak dari family. But usually, kalau aku simpan hadiah tu, means that hadiah tu sangat memberikan impak dan makna yang mendalam dalam hidup aku. Waa~ tetiba speechless. Certain of hadiah ada la yang dah ke tong sampah dan sebagainya tapi hadiah2 yang bangang la, contoh hadiah patung sami budhha perut buncit dengan alat penimbang dikaki patung tersebut. So, hari yang aku terima tu, aku hempas ke bawah, purposely. Opps. Sorry, makcik. Lain kali bagi la lagi hadiah mengarut tuh. Aku lempar kat muka pulak nanti. Hahahaha.

Okay, lestat the hunts;

1st, ni hadiah pemberian Ekha. I love this one sebab dia ada bunyi2. Hahaha. Still in that box. Sayang sekali nak menggunakannya.


Kumpulan segala Keychain2 yang diterima. Thanks semuanya.


Hadiah daripada Ellyia. Thanks beb.


Pen gergasi. Sumpah aku lupa dari siapa.


This one daripada my lovely one Miss Hafilah Hanafi. Saya sangat sayang ini sehinggakan saya tak mampu nak menulis di dalamnya.


Besday wish card dari Ekha. Ayat kat dalam memang power beb. Sumpah syahdu. Thanks Ekha.


Kiri dari Taufik (kalau x silap), kanan dari Halwani. Thanksss. Muaxx.


Okay, aku ada byk sangat hadiah macam ni. Yang ni dari Ekha maybe.


Yang ini dari Taufiq.


Yang ini aku lupa dari sapa. Dari Amira rasanya.


Special prize dari kazen aku.

I love this one very very so very very much. Hadiah harijadi dari Faiz. Dari Singapore lagi hadiah ni tau.


Hadiah ini adalah Poskad Museum Johor actually. Aku dah bukak masa tu, then aku sampul semula. Then bila aku nak bukak balik, kertas dia dah macam melekat dengan poskad tu. So aku rasa baik aku biarkan je. Ni hadiah harijadi pemberian Hidayah Sulaiman.


Sumpah aku lupa ni hadiah dari sape.


Sangat comel kan pemberian Fadhilah ni.


Ini adalah side prize kat Burger King pemberian Aisyah.


Aku sayang yang ni, hadiah pemberian Tipah. ILY.



Last but not least. Hadiah ni banyak memberikan kenangan dan impak percintaan pertama dalam hidup aku. Hadiah ini adalah pemberian Sakinah masa kami berumur 13 tahun dahulu. Huhuh. Waaaaaaaaaaa~ tetiba feeling Ayat-Ayat Cinta gitu.

Kepada semua hadiah2, eh kepada semua orang yang telah memberi hadiah, saya ucapkan gazilion terima kasih. Semoga anda dimurahkan rezeki dan dikahwinkan dengan orang yang baik2 serta kaya-raya. Amin.

Okaylah, aku rasa dah cukup pening enteri aku ni. Sekian.