Thursday, December 23, 2010

Dah Muat Dah Tau

Syukur ke hadrat Illahi.
Kita ni insan istimewa
tak sama macam baka lain.
Kita ni ala2 keturunan Kimora Lee Simmon Khloe Kardashian
orang2 badan besaq2, tinggi2.
Serius,
famili kita pun semua besar2.
Tapi bak kata owang puteh,
'Big,Bold and Beautiful' (okeh, tetibe je)
Jenjalan sensorang kat Jusco,
tetibe je
.
.
.
.
.
.
50%
.
.
.
Topman
Mengidam je nak pakai Topman,
dulu try size XL dia, nauzubillahminzalik.
Sendat. Sangat. Sendat.
So, ingat nak try la pakai lagi,
kot kot terkecil sikit ke kan.
Dah pakai,

Eh, ngam laaa. Sukanyaaaaaaaaaaa kitaaaa.
Kita bukan nak cakap kita dah kurus.
Nak cakap kita dah kurus memang tak la kan.
(sumpah, memang masih gedabak)
Tapi, kita rasa kita punya cutting dah okay sikit.
Amboi, dah macam fitting Adriana Lima.
Tapi, okay la.
Sebab dah boleh pakai Topman kan.
Tak la kita rasa macam dipinggirkan sangat.
Yayyyyyyyyyyyyyyyy.
Selamat tinggal Bossini, Hello TOPMAN.
Bye.

Tuesday, December 21, 2010

Kening Kita Ni Ori Okay

Masa tu belek2 beg baru kat kedai ape tah nama dia
Dekat CS (City Square)
Masa tu aku dengan Faezah dan juga Koken
(sila rujuk yellow pages kalau tak kenal sidek2 ni)
Tetiba ada akak ni,

"kening cukur eh?"
.
.
.
.
.
.
.
.
berlakunya perdebatan selama beberapa minit.
enuff.

Saya Masih Jantan
(Sequel kepada filem "Aku Masih Dara")


ps. Sumpah lepas ni nak letak tonik rambut kat kening so, kening leh camtum macam Kajol.

Friday, November 5, 2010

Rahsia Teruna

Psst..
Kita kan, ada satu rahasia.
Nak tahu tak?
Jap, kita nak taip ni...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kita kan,
masih teruna.
Okay,selamat hari
Deepavali
awak semuaaa.
ps.Kalau makan maruku tu, jangan sampai tercekik. Bye

Thursday, November 4, 2010

Kalau Macam Ni, Ketawa Pun Boleh Nangis

Nasib baik ada Cikgu Shida. Dahla cute, comel lak tuh (siaaa comel dengan cute tu beza makna ke?). Kalau nak marah terus tak jadi nak marah. Macam penyejuk hati gitu.

Okay, nak tengok video Cikgu Shida lagi. Baru la happy camni.

Bye.

Tuesday, November 2, 2010

I Think I'm In Love

She's beautiful,
she's soulful,
she's style,
she's pure,
she's wonderful,
she's heartrob,


she's 19.
Okay, she is 19 years old.
kenapa? tak percaya?
tak percaya sebab dak2 habis SPM tak sama macam dia?

ok, dah 5.30 pm. Jadi, sila percaya.


Tuhan, kenapa Kau cipta wanita secantik ini. Kau berikanlah hidayah kepadanya supaya dia jatuh cinta kepadaku, dan aku akan membawa dia ke jalan kebenaran.
ps. Aku harap nanti leh panggil dia Siti Pixie. Okay bye.

Monday, November 1, 2010

Cher Lloyd

I am falling for this girl now
i love the hair, the style
and most importantly,
voice.
keep it up Cher Lloyd





The most sentimental song ever sang. Nobody can sing Shakespear Sister flawless like this.

ps. I love u so much Cher.

Pixie Lott - Gravity

Let me leave, let me go.

Pulling Me Back Pulling Me

Every time I'm ready to leave
I seem to be pullin' in the wrong direction
divin' in with no direction.

Wednesday, October 27, 2010

Dah Paling Korea La Tuh

Tolong la. Dah macam ape dah video ni. Konon dah habis Super Junior la tuh. Tak silap aku band ni nama dia 'Kopi Bujang'. Ntah ape2 kan. Video dah macam okay la, sekali nama, baik letak Kopi Janda. Bukan tak suka, suka tu suka sangat. Tapi, cuba korang tgk video ni sampai habis, kalau korang dengar bebetul, dari mula sampai habis, suara dorang tak dengar macam nyanyi real pun. Dengar macam semua ada 'plus electronic sound' macam Gaga but even Gaga pun nyanyi part electro certain2 je. Yang ni, kalau boleh, satu lagu dia nak suara efek electro je.

ps.Aku tak suka, tapi macam cool je. So aku tgk jelah mende ni. Hahaha, btw, ada la effort. Malaysia, bila nak buat Wondergirl?

Monday, October 25, 2010

Clap It Right

Comel siaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Okay, jom belajar tepuk tangan beramai-ramai.

Wednesday, August 18, 2010

Lott of Lots



i love her voice so much.

Saturday, August 14, 2010

Jangan Amik Kuku Saya

Nilah dia dak perempuan gedik yang takut sangat akan kehilangan kuku dia tu. Padahal dia kerja sebagai makeupartist. Boss dia pulak suh dia potong kuku sebab kuku dia dah macam 10sentimeter panjangnya. Ariel punya pun pendek dari itu. Dah sah2 make up artist, memang la kene kuku pendek, kang kalau terkene mata pelanggan apa nak jadi kan.

Boss dia siap bawak dia g New York lagi nak suh dia potong kuku. Dah sampai kedai siap melalak tanak potong kuku. Kalau aku jadi boss dia, memang aku dah kasi penampar goreng tepung dah.


Ni ha dia, Olivia dari Jerseylicious. Muka je cantik sikit. Tapi perangai, nauzubillahminzalik. Dah la style tah ape2. Kerja kat salon, tapi perangai gedik dah macam Kak Mariah Carey dah. Ariel Peterporn tu lagi stylo la dari dia ni. Ape kene mengena sey.

Kepada pompuan2 di luar sana. Mana yang gedik tu, jangan la gegedik sangat k. Buruk rupanya nanti. Saya pun suka yang manis2 je. Tapi jangan la overgedik. Mana yang terasa tu, minta maaf eh, nanti Abg Wafi yang gedik ni belanja eskrim.


ps. Mana yang tak kenal Olivia ni, kenelah tgk Jerseylicious dekat Channel E. Btw, gedik2 Olivia ni, aku masih sayangkan dia. xoxo.

Saturday, June 26, 2010

Rasa Annoying Tak?

Korang selalu tak surf youtube, then tgk video klip Siti Nurhaliza, Jaclyn Victor, Misha Omar, habis-habis Siti Sarah pun, mesti ada komen yang annoying or should we say Pinnoying dari rakyat2 Filipina? Aku selalu tgk dorang comparekan artis dorang dengan artis2 dari negara kita. Siti la paling dasyat kene compare, kutuk bagai.

Dia tak tahu ke, tu Siti tu, Datuk Siti Nurhaliza tu, penah dapat nama kat Jepun tau. Sebab album dia mesti ada keluaran di Jepun, kalau tak caya, try google, then ada album dia dengan tajuk bahasa jepun. Semua album okay.

Geram sangat sebab orang dia akan menyemak dekat semua video klip artis kita. Dah macam 99.9% video klip lagu kita mesti ada orang dia yang dok puji Regine Velasquez la, Charice la. Okay, aku pun admire artis dorang sebab suara sedap. Tapi selalunya pun dok nyanyi lagu orang lain. Takde identiti sendiri.

Okay, aku obses sebenarnya dengan Filipina. So aku tanak la marah sangat. Sebab aku pun suka gila kat 'Pangako Sayo', 'Mula Sa Puso' semua tuh. Kadang2, aku siap google dictionary lagi nak speaking2 pinoy. Haha, cuma. Ya, geram dekat pengkomen2 kat youtube tu. Sampai hati diorang buat camni kat artis2 kita.


Ni lah budak yang dorang dok banggakan tuh. Charice. Okaylah. Suara memang mantap. Untung sebab dapat gi interview dalam Oprah lagi. Celine Dion siap duet dengan dia okay. Serius bangga. Tapi peminat2 dia yang dari negara dia ni, sangat2 annoying. Sampai siap comparekan dia dengan our Siti, and semua2 lah.

Im not being racist over here. I just speaking out the truth. Cuba la try sendiri cari kat Youtube. Mesti ada komen Pinoy yang buat korang tak senang duduk. Lagi2 kalau yang kene kutuk tu idola korang.

Aku bukan nak tunjuk best atau ape ar, tapi diorang tak tahu ke yang Malaysia pun ada our own proudest? Rasanya korang semua dah tahu kan?


Ha, ni Dato' Jimmy Choo. Tukang buat kasut okay. Sangat2 terkenal. Kasut yang dibuat sering mendapat tempat di bibir artis2 antarabangsa. Ada tak bila kat red carpet orang cakap nama kau? Ni best, asal kat red carpet je nanti bila Giuliana tanya Gwyn "Your shoes?", then Gwyn cakap "Amazing isnt it? Its Jimmy Choo". Haaa. Sentap tak all the pinoys?


Ni pulak Dato' Michelle Yeoh. Hah, filem dah beratus dozen dah dekat US. Best giler. Tapi bagus, down to earth je dia ni. Ingat asal usul. Dia berasal dari Perak kalau tak silap. Aku tak pernah nampak orang pinoy kat Oscar. Oops.


Ini Chef Wan. Kalau kat Italy, nama dia ni dah femes sangat kat bibir2 tukang masak kat sana. Yang penting, siap masak 'Masak Lemak Cili Padi' kat negara orang. Pendek kata ke seluruh dunia dia ni dah nak travel. And i dont know if its rumor or what, but ive heard he's been invited to Oprah. Cuma tak tahu je bila. Well, Chef Wan kita ni kan memang perendah diri. Bangga tau.


Tak dapat duet dengan Celine Dion, tapi dapat buat single dengan Colby O'Donis. Tak ke bangga tu Mizz Nina. At least, dah popular dah lagu tu. "from ke-kuala lumpur".


Ha, ni pernah mendapat sentuhan lagu oleh Daniel Beddingfield lagi. Shayna Zaid, seorang penyanyi Jazz dekat New York. Popular okay dia ni kat New York.




Pucuk pangkal, Malaysia pun tak kurang hebatnya kalau nak dibandingkan dengan artis2 luar negara. Sebab, kita pun punya artis2 yang berkualiti lima bintang. Ape, ingat KLMU je melahirkan graduan bertaraf lima bintang? Hahaha. Aku pun bangga dengan apa yang kita ada. At least, multiple talents telah dibawa oleh rakyat Malaysia ke peringkat antarabangsa. Seluruh dunia dah pernah kenal our legend, Mokhtar Dahari. Dulu P.Ramlee dan Saloma pun dah pernah perform kat Tokyo, Japan. Our own Siti Nurhaliza, bukan main lagi memonopoli Indonesia. Diorang semua suka Siti. Jaclyn Victor tu, penah duet dengan Peobo Bryson okay (sila youtube). Our chefs, Chef Wan, Chef Zam, Chef Ismail. Our Shiekh Muzapphar (sori kalau salah eja), our first Astronaut. Siap sembahyang kat dalam roket. Sejuk perut mak pregnant. Raihan tu, menyebarkan dakwah dengan nasyid2 dan lagu ke seluruh negara. Africa dan kenal sangat dengan Raihan tuh. Chenelle tu, tu budak Malaysia tu. Guy Sebastian tu, ha. Asal Malaysia tuh.

Hah, malas je nak cakap. Kang cakap banyak kang, pinoy2 ni semua kecik ati. Ape2 pun, kita ni duduk kat atas bumi yang sama. Buat apa nak perang2 kan. Tak elok. Huh, aku harap orang yang selalu mengutuk Malaysia akan sedar bahawa satu hari nanti, Malaysia ni elok je harmoninya. Takde nak bangga2 sangat dengan apa yang di capai. Selalu berpijak di bumi yang nyata.

Dear Pinoys, you dont have to be so rude while commenting Malaysian's singer/artists/multitalented people. As i am proud of what you had there from your country. As i adore your songbird Regine, Sharon Cuneta, even Jerricho Rosales. I am still proud of all of them as they are gifted with their special talent. And i am also so so so proud of my Malaysian's multitalented people. As we are in the same continent, in the same land (yah, near to Sabah what). So, why are we fighting for. We must appreciate each other as the earth is dying. And i hope, one day, someday, we will have a good relationship between two countries.




Gah, tetiba aku macam nak jadi baik kan? Hahaha. Ok. Bye.

Tuesday, January 26, 2010

Budak-Budak Ni



Budak2 ni sangat2 mekmaidey. Bikin aku ketawa sangat berguling2 dan sangat meronta-ronta. Apa perkataan paling sesuai nak describe budak2 ni? Gila? Bengong? Comel? Hahaha. Apa2 la, yang penting mereka mekmaidey. Aku dah mula tgk hari2 dah ni. Aku target, ni mesti dak2 sekolah yang sleepover bila mak bapak diorang takda. Btw, theyre sooooooooo gay. But, who cares?