Saturday, September 12, 2009

Anna Maria di TV3

Korang ada tengok Cerekarama kat TV3 tak yang selalu disiarkan pada hari Sabtu jam 10 malam?

Nak dijadikan cerita, aku ini bukanlah peminat setia cerita2 Melayu tempatan unless kalau cerita tu comel dan karennnnnnnnnnnnn. So, today i've settle with cerita "Anna Maria". It's about pasangan suami isteri yang sudah berkahwin tetapi merahsiakan perkahwinan mereka daripada ibu si suami. Nak dijadikan cerita, si ibu suami merupakan ala-ala supernova queen control terhadap anak dia. So, everything she said must be fulfilled by her children. So, ada byk perkara yang berlaku sehingga si anak itu tadi terpaksa berpindah kembali ke rumah ibunya. Tetapi bagaimana beliau hendak membawa isterinya sekali sedangkan ibunya tidak tahu bahawa dia sudah berkahwin. Okay, takkan saya nak reveal keseluruh cerita dalam satu blog kan. Hekhekhek.

So, kalau korang tak sempat tgk, korang boleh tunggu torrent ke, youtube ke, atau Tv3.com untuk menonton cerita ini.

All i wanna say is, cerita ini sangat cute dan bikin kami sekeluarga ketawa terbahak2. Well, this is something creative di dalam industri filem Malaysia. Cerita macam inilah yang menjadi sebutan ramai. Cerita-cerita yang penuh matlamat, comel dan ceria. Cerita yang bikin orang tidak bosan langsung. And you dont even want to move your seat.

A little review, "elegant, sexy and cute" telefilm of all time.

Sumpah, saya tidak bohong. Abdul Wafi ni dah la susah nak tengok cerita Melayu. So, kalau saya bilang cerita itu best, memang best la maksudnya. Tetapi jika korang tak suka tengok cerita Melayu, jangan salahkan Abdul Wafi okay. Hehehe. Sekian.

ps. Oww, comel gila.

5 comments:

muhd epy said...

haha ak tgok cte tuh.
nak gelak tgok.
hahaha. budus yg paling best part kple ery terhantuk pat dinding.
mse tu kat bilik si maria tuh.
hahahahaha.. bingai..
mak diy tu pon sme jgk kepo semacm bual cm joyah!!
hahahaha..

p/s:BAIK CHEP TON!!!!

Abdul Wafi said...

ha tulah pasal.

mak dia kelakar la bai. sporting lak tu. isk. macam one big happy family kan.'


isk. gila kentang ar cite tu.

suezensuzanna said...

ehh not bad crite tuh...kelakar adik dia mabuk..huhuhu

n0nE said...

wafi...aku pon tgok...hihihi...

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

anna maria memg happening.best2. dah download simpan buat koleksi